Кремация

КРЕМАЦИЯ- Пакетна цена 850лв (включено в цената- Ковчег, Урна, Кремация, Транспорт до гр.София и връщане на урната в гр.Сливен!!!

1.Какво представлява кремацията?

Кремирането на телата на покойниците се извършва в нови съвременни кремационни пещи в крематориума в гр. София. За извършване на кремацията, тялото задължително трябва да е в дървен ковчег и в него не трябва да има метални части, предмети и материали. Горивният процес в пещите е напълно автоматизиран и не позволява влизане на повече от един ковчег. Температурата, при която изгаря тялото е 800°-1000°С. Средната продължителност на една кремация е около 70 минути. След приключване на горивния процес, костите се охлаждат, смилат се и праха се запечатва в урна.

2.Кога се извършва кремацията?

Кремацията се извършва най-късно до 48 часа след приемане на покойника в крематориума и при условие, че са приети и обработени необходимите документи за извършването й.

3.Какви са необходимите документи за извършване на кремация?

– Препис-извлечение от Акт за смърт.

– Талон за кремация (разрешително) от лекаря, констатирал смъртта, с който декларира, че не намира данни за насилствена смърт и разрешава тялото да бъде кремирано (Приложен образец);
– Декларация от най-близък наследник в низходящ ред по права линия(Приложен образец) за желание за извършване на кремация и копие на документа му за самоличност; Заб.: Наследствената връзка задължително се удостоверява с представяне на копие от документ за родствена връзка: акт за брак, свидетелство за раждане или удостоверение за наследници.

4.Къде може да бъде погребана урната с праха на покойника?

Фамилии или любими могат да получават праха от кремацията на покойниците си без задължението да полагат урната в специално изградените стени в гробищните паркове. Тя ще може да се съхранява у дома, както е било в античността и по други места на света днес. Може и да се разпръсква с ритуал, избран от близките или от самия покойник преди последния му дъх.

5.Може ли процесът на кремацията да се наблюдава от близки на покойниците?

За първи път у нас е създадена възможност за наблюдаване на кремацията в специална зала за присъствие на близки на покойниците. Целта е да се показва и утвърждава в съзнанието на обществото, че кремацията е достъпен и едновременно с това достоен начин за раздяла със скъп човек.

Можете да направите вашето запитване от тук. Ние сме на разположение 24ч.

Благодарим Ви :)

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty

Translate »
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien